Zomer: lekker vaak BBQ'en!

  • Geplaatst op
  • 0
Zomer: lekker vaak BBQ'en!

Geniet nog meer van een bbq avond met een barbecuehoes!

Het is zomer in België. En dat is super fijn! De dagen worden langer en warmer en iedereen krijgt ineens energie voor tien. De zomeravonden zijn uitermate geschikt voor gezellige samenkomsten met vrienden, familie, buren en-/of het gezin in de tuin. En daar hoort uiteraard ook af en toe een barbecue bij! Na het checken van de weersvoorspellingen voor het weekend gaan de uitnodigingen voor aanstaande zaterdag eruit. De dag zelf is iedereen bezig om allerlei lekkere hapjes klaar te maken. Het vlees wordt alvast in de marinade gelegd, salade ingrediënten ingekocht en de groenten worden fijn gesneden. Tijdens de barbecue wordt er gesmuld, gedronken en gelachen. Na het eten gaat de vuurkorf aan en genieten jullie van diepgaande gesprekken, wijn en kaas en natuurlijk af en toe van stiltes die het knisperende haardvuur hoorbaar maken. Wat is de zomer toch fijn!

 

De avond lijkt op geen enkele manier nog beter te kunnen. Als de gasten vertrekken en het tijd is om op te ruimen. De afwas gaat naar binnen en de left-overs de koelkast is. Over de barbecue gaat een barbecuehoes van Raffles Covers. Ideaal, nu houd je tenminste ruimte over in de schuur zodat je daar normaal je fiets in en uit kunt rijden. Door de barbecuehoes blijft uw bbq het hele jaar door beschermd tegen regen, stof en UV straling. Wij bij Tuinmeubelhoesshop wensen iedereen heel veel van deze fijne zomeravonden toe!

 

En mocht je nu gelijk zin hebben gekregen om te gaan barbecuen, probeer dan ook eens het favoriete recept van de mensen achter Tuinmeubelhoesshop:

 

  • Ingrediënten: 300 gram gehakt, 3 eetlepels kebabkruiden, een sjalotje (fijngesneden), een teen knoflook (geperst), 175 gr Griekse yoghurt, halve komkommer
  1. Gebruik voorgeweekte satéprikkers en steek de bbq aan!
  2. Maak de tzatziki door de komkommer in de lengte te schillen en de zaadlijsten te verwijderen. Rasp of snij de kommer in fijne stukjes en meng deze met de yoghurt en de knoflook. Naar smaak peper en zout toevoegen! 
  3. Dan nu tijd voor het vlees! Kneed het gehakt met de kebabkruiden en het sjalotje en rol een handje van het vlees om de satéprikker en ga zo door tot het vlees op is. Deze kebabspiesjes moeten 8 minuten op de barbecue en regelmatig worden gekeerd.
  4. Serveer je zelfgemaakte spiesjes met de tzatziki en geniet!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden